MIG

Jag är född 1988 och bosatt i Oxelösund. Jag har alltid varit estetiskt intresserad och fastnade för fotografering när jag redan som liten fick min första kamera i present. Första åren var jag väldigt begränsad, man kunde bara ta 24 foton per rulle vilket inte räckte långt. Blev senare ägare till en digitalkamera och sen ytterligare en, då tog fotandet verkligen fart men med kvantitet istället för kvalité. Sommaren 2012 köpte jag min första systemkamera och det var först då jag blev riktigt seriös med min fotografering.

Jag är självlärd både inom fotografering och redigering men har tack vare mitt intresse experimenterat mig fram och snabbt blivit bättre. Har även haft turen att ha duktiga och snälla människor i min närhet som hjälpt mig. Första året fotade jag alltid på de automatiska inställningarna men har sedan sommaren 2013 bara fotat manuellt.

Hästar är vad jag fotar allra mest, det är hos dom jag finner störst inspiration och motivation. Ibland kliver jag utanför min bekvämlighetszon och fotar andra motiv men hästar kommer alltid vara de bästa modellerna. Jag kan ligga i hästhagen i timmar bara för att få en bra bild.

Min stil som fotograf är väldigt enkel och stilren. Jag gillar sterila, gärna oskarpa, bakgrunder med ett tydligt huvudmotiv. Tillämpar fotograferingens gyllene regler men gillar även att ta ut svängarna och experimentera. Skärpa och kvalité är väldigt viktigt för mig.

Med dagens tillgänglighet till bra och billiga kameror är alla fotografer och det är svårt att hitta en unik nisch och utmärka sig. Trots att jag är ytterligare en fotograf i mängden hoppas jag ändå att mina bilder levererar det där lilla extra. När jag fotar och redigerar vet jag iaf att jag försöker ge det där lilla extra! Jag hoppas på att mitt intresse och engagemang syns i slutresultatet.

Min utrustning:
Kamerahus: Canon EOS 6D.
Objektiv: Canon 18-55 mm. Sigma 70-300 mm. Canon 70-300 mm. Canon EF 24-105 mm f/4L IS USM. Canon EF 100-400 mm f/4.5-5.6L IS ii USM.
I övrigt finns också två kameraväskor, ett stativ och ett antal minneskort och extra batterier. Efterbehandlar mina foton i Lightroom och PS.