Vinterfotografering

Vi har inte haft så mycket till vinter hittills bortsett från några flingor som fallit för att smälta igen lika fort och lite frost i gräset på mornarna ibland. Men nu helt plötsligt kom det en stor mängd snö och det blev helt otroligt vackert ute! Kände att jag måste ta vara på det och snodde ihop en fotografering tillsammans med Suzy och Evert på Stora Flättna.

Såhär med facit i hand skulle vi börjat fota direkt imorse men pga lite diverse sysslor gick timmarna och klockan var ganska mycket innan vi kom igång. Vi tog en del porträttfoton där vi bjöds på lite sol innan Evert tröttnade alldeles och bara ställde sig å grimaserade 😉 Vi återvände till stallet för att svida om inför en ridfotografering men det sket sig med den… Lille Evertponken var übertaggad och gjorde någon sorts skänkelvikning i ökad slängtrav som inte fastnade så snyggt på bild. Hästen ville inte tagga ner och solen hade sänkt sig bakom skogen så det var alldeles för mörkt för att få några fina bilder så gav väl i princip upp där och knäppte inte ens några foton knappt.

Materialet jag kom hem med var väl lite sisådär =S Mååånga bilder var suddiga för kameran hade svårt att hitta fokus i motljuset och jag hade inte möjlighet att ställa in fokus manuellt eftersom Evert knappt stod still en sekund ens så fick förlita mig på kameran och den lyckades ungefär lika många gånger som den inte gjorde det och grimas-Evert sabbade många skarpa foton med tuggande och öron som stod åt alla håll utom framåt men det är ju precis så det är att jobba med djur ^^

Härligt var det iaf att få komma ut och fota lite, känns som det var länge sedan jag gjorde nått seriöst. Och suget som inte blev helt mättat idag kanske blir det imorrn då jag faktiskt har ytterligare en häst-i-snö-fotografering planerad. Gäller ju att passa på medans det är vitt! Sen jobbar jag hela veckan och onsdag ser det ut som att allt kommer töa bort igen tyvärr.