Bröllopsfotograferingar

I år var första året som jag gjorde bröllopsfotograferingar åt kunder som inte är vänner/bekanta sedan tidigare. Fyra stycken bokningar har jag haft. En porträttfotografering som gjordes i våtmarken/Oxelösund och tre heldagsfotograferingar (Nyköping/Husby-Oppunda, Nyköpings hus/Nicolai kyrka och Nyköpings hus/Stendörren naturrum).

Eftersom jag i princip saknade erfarenhet av bröllopsfotografering la jag mig väldigt lågt i pris och var noga med att informera kunderna om vad jag kunde och inte kunde erbjuda. Trots att jag fick gå rejält utanför min bekvämlighetszon var alla par väldigt lättsamma att arbeta med så fotograferingarna kändes väldigt avslappnade. Det kändes stundvis lite trevande och väderförhållanderna var inte alltid hjälpsamma men trots svåra omständigheter tycker jag att jag fick ett bra foton. Jag är nöjd med slutresultatet och jag hoppas verkligen att brudparen också är det.

Inför 2018 har jag gjort helt nya paketerbjudanden. Priserna kommer bli högre då jag nu har mer erfarenhet och jag kommer ta betalt för min tid eftersom jag nu känner att jag inte behöver jobba mer gratis inom området för att vinna erfarenheten. Med det sagt kommer jag fortfarande ligga långt under jämförelsepriset.

Något jag inte kommer ebjuda under 2018 är fotografering under mingel/middag inomhus eller senare under kvällen. Jag har inte den utrustnings som krävs för att ta bra foton i mörka lokaler och ska jag ta betalt för mitt jobb ska fotona jag levererar ha hög kvalité. Även om jag inte fått några klagomål från kunderna känner jag att det jag säljer måste nå en viss nivå. Vigselakter i ljusa kyrkor kommer jag kunna ta mig an och även såklart allt mingel utomhus. Det jag kommer avsäga mig är bröllopsfesten som äger rum inomhus senare på dagen. Även om lokalen ser ljus ut blir inte fotona bra när lokalen fylls med folk som dessutom konstant rör på sig (om man inte äger bra blixtar och ljussättning vilket jag inte gör). Under vissa omständigheter kommer jag dock kunna ta på mig att förviga festlokalers utsmyckning och dukning.

Dom nya prislistorna kommer ut på hemsidan till nyår men redan nu är de preliminära listorna klara så om man är sugen på att boka in mig till sitt bröllop redan nu går det alldeles utmärkt att kontakta mig för prisuppgifter.