Då var 2017 snart slut och det är igen dags att se över prislistorna och uppdatera dom inför det nya året. Det är svårt att sätta en bra prislista och det är omöjligt att hugga den i sten då omständigheterna som är grunden till en viss prissättning ständigt förrändras. Här kommer lite information om hur prissättningen kommer förrändras vid nyår.

Tävlingsfoton: Priserna kommer förbli detsamma. Prissättningen baseras på ett styckpris och upplösning. Priset täcker inte bara den bit digital information du får vid köpet utan inkluderar även reseersättning, kundservice och timlön för den tid det tar för mig att fotografera under tävlingen, lägga in fotona på datorn, sålla/sortera, redigera och behandla förfrågningar och beställningar.

Från arkivet: Även här kommer prissättningen vara densamma som innan. Upplägget är liknande som för tävlingsfotot, skillnaden är att första fotot är billigare då kunden inte betalar för resa och bildbehandling (eftersom det är något jag redan gjort av eget intresse). Just nu har jag ett erbjudande vid köp av flera foton från arkivet, det gäller just nu fram till nyår men ev kommer det att dröja sig kvar.

Bokade fotograferingar: Här kommer den stora förrändringen! Priserna kommer inte alls baseras på fotots styckpris utan på min arbetsinsats. Det innebär att du som kund inte kommer behöva vela mellan att köpa 1 eller 5 foton då priset är samma då jobbet att ta fram dem är i princip detsamma. Priset är baserat på ett grundpris som täcker min arbetstid för bildbehandlingen, timlön för fotograferingen samt kundservicen. I det är sedan ett visst antal foton inkluderade, man kan alltså inte säga att själva fotona har något styckpris. Reseersättning och ev kostnad för leverans kommer att tillkomma precis som tidigare.

Bröllopsfotograferingar: Även här blir det en helt ny prislista men med exakt samma grund till prissättningen som för de övriga bokade fotograferingarna. Här kommer man se en ganska stor prisökning från i år men det är för att jag i år hade exremt låga priser då jag saknade erfarenhet av bröllopsfotografringar. Med nu 5 bröllop i portfolion ser paketen något annorlunda ut.

Prislistorna är som gott som klara men några justeringar på siffrorna ska göras innan dom släpps till årsskiftet.