Liten humla

Igår gick jag ut en sväng för att fota de vackra, rosa blommorna som växer utanför husknuten. Började med mitt 24-105 och fick lite fina foton men sen hittade jag några humlor och då började jag fota dom istället. Var svårt att komma nära nog och få skärpa på rätt ställe med porträtt-gluggen så jag kilade in och bytte till mitt 100-400 istället.

Lättare med skärpan och bättre då jag kom närmare men fasiken vad svårt det är att fota humlor! Man kan ju tro att dom är tjocka och långsamma men icke haha. Dom satt på varje blomma typ en sekund innan dom bytte, flög och kröp och rörde sig konstant. Fick dra upp bländartalet och köra på riktigt snabb slutartid för att fånga de små liven.

Den som tror att jag bara gick ut med kameran och knäppte denna bilden tror väldigt fel. Fotade humlor i omkring en timme och tog runt 300 bilder för att få en handfull bra 😉