Lössens påskhoppning den 22 April

I lördags sponsrade jag ÖSLRs ungdomssektion när dom anordnade påskhoppning (P&J). Fotade alla startande ekipage och la sedan upp 2-3 foton/start på min FB-sida för fri nedladdning, verkade vara mycket uppskattat! Såg detta som ett bra tillfälle att få lite uppvärmning inför utomhustävling-foto-säsongen, man är ju lite ringrostig efter vintern och jag hoppades på publicitet och spridning så folk känner till mig i sommar och vet att det är jag som är på plats och har ett hum om den bildkvalité jag levererar.

Såg soligt och varmt ut på morgonen men vet ju att april är lurigt så kastade in lite varmare kläder i bilen och tur var väl det för på plats blåste det isande kallt och var inte alls speciellt rart. Men som tur var kunde jag pälsa på mig så jag slapp frysa. Att fota var inte heller superlätt pga det omväxlande vädret. Ena stunden var det strålande sol och nästa hade solen gått i moln och det var riktigt mörkt. Och det kunde växla 3-4 gånger per start! Vissa stunder fick jag stå och ändra alla inställningar mellan varje hinder ekipaget hoppade för att ljuset ändrades hela tiden. Tycker det är skitjobbigt att fota när det är så! Tack och lov iaf att man fotar i RAW så man har en chans att fixa till det om man inte skulle hinna med att ändra iso.

Tror det var ca 50 starter men många gjorde 2-3 starter i olika klasser så det var inte lika många olika ekipage. Ett par avramlingar, några hästar som vägrade men generellt gick det väldigt bra för hästar och ryttare. Många som är duktiga och man blir ju alltid speciellt imponerad av de små ryttarna på sina små ponnys!

Bilderna verkar också ha hittat ut till sina ägare. Mycket gillas och mina bilder har tagit plats både i andras facebook-inlägg och som profilbilder. Tycker det är skitkul att se mina foton komma till nytta och användning =)