Bröllopsfotografering

Under långfredagen gjorde jag årets första bröllopsfotografering så jag tänkte skriva några rader om den. Det var inte bara årets första utan även den första bröllopsfotograferingen jag gjort åt en kund som inte är vänner till mig sedan tidigare. Dagen innan hade jag varit ute och rekat fotoplatser och det stod väl mellan fyrvaktarbostaden i Femöre eller i Oxelösunds våtmark på bron vid parkeringen.

Jag lutade nog mest åt Femöre men eftersom fredagen bjöd på snöstorm och bruden var iklädd en riktig bakelse till klänning och skyhöga klackar skulle promenaden ut till fyrvaktarbostaden vara otänkbar plus att våtmarken låg mer skyddad i skogen så vi begav oss till bron.

Kunderna talade arabiska, två i sällskapet kunde engelska men trots lite kommunikationshinder gick det bra att fota. Dom var trevliga och hjälpsamma och var snabba på att översätta åt varandra. Brudparet var lättfotograferade och bekväma framför kameran vilket verkligen gjorde mitt jobb enklare. Vi kunde beta av fotograferingen ganska snabbt. Jag hade sagt innan att vi behövde 1-2 timmar men vi fotade bara i 30-40 min. Jag hade kanske kunnat göra ett ännu bättre jobb med lite mer tid men så som alla frös ute i ruskvädret kändes det viktigt att lägga på ett kol.

Bruden var riktigt vacker, som en Disney-prinsessa i vinterlandskapet. Och med facit i hand tror jag faktiskt att snön hjälpte snarare än stjälpte. Det var svårt att fota när det snöade så mycket och det var kallt och ruggigt men jag tror att miljön blev mycket vackrare än det skulle varit med barmark. Fotona blev lite smått magiska tack vare snön.

Jag var väldigt nervös innan eftersom jag inte har så mycket erfarenhet av bröllopsfotografering och att detta var kunder jag inte kände så jag hade egentligen ingen aning om vad dom hade för krav och förväntningar på mig men kändes som alla bitar bara föll på plats och jag blev riktigt nöjd med resultatet. Och jag tror och hoppas att kunden blev lika nöjd!