Suzy och Evert

I söndags åkte jag ut till Flättna och hälsade på Suzy och hennes hästar. Kameran var med för en liten enkel fotografering. Suzy och Evert har stått framför min lins många gånger men nu var det ett tag sen sist. Dels ett tag sen jag fotade Suzy men även ett tag sen det var Evert som fick stå modell för vid de senare fotograferingarna är det mest Stormen som fått modella.

Blev lite puts och rykt innan vi kom iväg för det är ju den tiden på året där hästen brukar komma in med halva hagen i pälsen men det var ju ganska snart gjort att få honom hyfsat rent och sen klädde Suzy honom i en välmatchande blå outfit och så begav vi oss.

Vi fotade uppe på en gräsäng i skogen, solen kom och gick och en stor del av fältet låg i skugga pga skogen runt om men vi anpassade oss och jobbade med det som bjöds. Det blev lite ridfoton och så några porträttbilder på det. Hade dock bara med telet så lite fel objektiv för porträttbilder men det gick ju att fota det med min 100-400 också.

Hittade en liten plats med vass som var väldigt vacker så där ställde jag Evert och Suzy för lite porträttbilder. Hade varit så magiskt om jag fått lite soluppgång och morgondimma, dagg i gräset. Istället fick jag skugga innan solen tackade för sig hehe. Men efter en liten omgång i datorn lyckades jag lyfta bilderna ändå.

Snabbaste redigeringen gick på ca 30 min och den jag suttit längst med satt jag med i ca 2 timmar. Jag tycker att det sitter i detaljerna och att kärlek och omtanke syns men jag vet inte om alla ser det ansträgningen eller om det bara är mitt yrkesskadade öga. Jag ville verkligen klona bort allt som kan störa ögat, få en behagligt mjuk ton och lägga in lite konstgjort ljus i bilderna för att lyfta dom. Mjuka gula toner och försöka ge något speciellt till en ganska alldaglig scen.

I år har jag försökt ta ytterligare ett steg mot kvalité istället för kvantitet. Jag sållar ytterligare lite hårdare och försöker ge varje bild allt jag kan ge den och inte bara sitta som en maskin och redigera 60 foton så snabbt jag kan.

När vi kom tillbaka till stallet var Suzy så rar att hon lånade ut hjälm å häst och knuffade upp tant i sadeln så jag fick ta några varv på ridbanan. (Jag är skapligt ur form och smidig som ett kylskåp pga ett diskbråck som jag åkte på i mitten av Januari.) Red bara några minuter, mest skritt och nått varv i trav. Everts rörelser är inte ultimata för en diskbråcks-rygg eftersom han har ganska stora rörelser men han var en sann gentleman och bar mig så försiktigt han kunde.

Underbart när man kan besöka ett stall och få ut det bästa av allt =) Umgås med en underbar vän, fotografera och rida <3