Idag har nästan alla en kamera eller tillgång till en kamera. På mobilen, en liten digitalkamera eller en systemkamera som idag inte behöver kosta en förmögenhet. Med dagens teknik är även små billiga kameror bra och duger alldeles utmärkt för dom som inte har skyhöga krav på kvalité. Många är inte så kinkiga utan en bild är en bild och duger finfint.

Gratis är ju även gott. Varför betala någon annan för en bra bild när man kan få en helt ok bild gratis? Fotar man inte själv känner man alltid någon som kan knäppa lite bilder på en. Trots det finns det ändå en efterfrågan! Om priset är det rätta… Frågan är inte är bilden värd x antal kronor utan är den värd x antal kronor mer än de andra fotona som erbjuds.

Jag fotar till 99% för min egen del, det är min hobby och mitt intresse. Jag gör det för att det är kul. Men en del av det hela är ju även att se sina foton uppskattas av andra så det är klart att en del av mig vill erbjuda foton som efterfrågas!För att skapa en efterfrågan måste man erbjuda något mer än vad gemene man klarar av att producera.

Jag har inte svindyr kamerautrustning. Det jag fotar med är vad många andra hobbyfotografer använder sig av. Så jag kan inte bara knäppa på knappen och få en produkt bättre än alla andras. Jag har tränat extremt mycket på att fota och jag lägger extremt mycket omtanke i efterbehandlingen, det är det jag tror ger mina foton det där lilla extra. Det som gör att folk köper mina foton istället för att nöja sig med sina egna mobilfoton.

Men även här på ”snäppet över hobby” brottas många fotografer om uppmärksamhet. Finns många som ligger på en nivå där kvalitén och efterbehandlingen finns. För att utmärka sig där behöver man ha en egen stil, vara tillgänglig, ge bra service och framför allt ha bra priser.

Jag har ingen som helst utbildning inom foto, är helt självlärd. Har ingen koll på marknaden eller branschen men jag tycker ändå att det går bra för mig! Iaf på den nivån jag valt att lägga mig på nu. Tycker det är ganska bekvämt att ligga på den nivån jag gör nu för det känns ändå som att det går väldigt bra för mig men jag har inte så höga krav på mig. Med tanke på mina priser kan ingen kräva bättre foton än det jag levererar =)

Tuff bransch och hög konkurrens men just nu känns det ändå riktigt bra!